turist-erria leverer oplevelser på Ærø. Læs mere om turist-erria.dk.

English  Deutsch
Alt er vand ved siden af Ærø     Find us on Facebook
     
Oplevelser på Ærø

Tag med ærøtours til Ærø - en rigtig ø

Hvorfor tage til smukke Ærø?

Det er wellness og en lise for sjælen at opholde sig på Ærø.....

   Når du befinder dig på færgen til Ærø er du ca. 1 time fra at opleve tilværelsen på en rigtig ø. Du vil opleve den stille sejlads mellem de grønklædte småøer, der ligger tæt placeret på din færd sydover i øhavet og du kan allerede nu forberede dig på en helt anderledes og stille livsrytme.
   På Ærø er stress ikke et fremherskende fænomen. Når der fx  er  kø hos bageren og du kigger dig omkring for at få øje på bagernumrene, så glem det! Her er ingen bagernumre!. Køkulturen fungerer også selvom ekspedienten tager sig tid til at spørge til dit eller andres velbefindende eller diskutere de seneste nyheder på øen. Slap helt af og vent på din tur – det giver ro i sjælen. Brug færgeturen til at omstille dig og finde den indre ro og fred i din sjæl og glæd dig over at du nu skal på en stille og rolig ferie på øen med ca. 6300 fastboende sjæle.
 
   Ærøs åbne landskab med vidtstrakte marker veksler mellem små tætte landskaber, hvor du passerer gennem hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse ved veje, der bugter sig roligt gennem landskabet og store vidtstrakte højdedrag med luft og hav til alle sider. På den midterste og vestlige del af øen får du let associationer til Toscanas kuperede bakker og dale som brydes af ”pinjeagtige” popler i levende hegn og bølgende korn- og rapsmarker. Du vil på øen sjældent være uden havkig, og på visse strækninger kører du med frit udsyn til Det sydfynske Øhav på den ene side og Østersøen på den anden side. Lyset på Ærø er helt specielt, den høje himmel og havets reflektering af sollyset givet et meget klart og intensivt lys.
   En tur til på Ærø er en lise for sjælen. Du oplever her stilheden, kun brudt af fuglesang og frøernes kvækken. Duftene fra øens blomstrende haver og marker sødmer dine sanser og du fornemmer tydeligt alle detaljer i landskabet. Katten, der slænger sig foran det stråtækte hus og ænderne, der letter fra noret. Salgsboder ved vejkanten udbyder honning, jordbær eller kirsebær. Du kan stoppe hvor om helst og tage dig en pause med en forfriskning eller en svømmetur i det rene klare vand, som findes overalt på øen. 

Kunstmaleren Sophus Paulsen der i perioden fra 1912 til 1932 boede på Ærø  beskrev Ærø i et radioforedrag i slutningen af 1920´erne:

    "Her fra Risebakke ser De ud over et af vort Lands tættest beboede Omraader med en ideel Jordfordeling, hvor faa har for meget og færre for lidt. Med en flegmagtisk lidt åndelig ugidelig Befolkning. nøjsom, flittig og sparsommelig, hvad vore Sparekasser, nogle af landets rigeste vidner om. Dertil er Ærøboen gæstfri. - Herfra har De den mest storslaaede Udsigt over Ærø. Som et mægtigt Indhav breder det Blaa Vand sig over til Fyn, brudt af Øernes gyngende Flaade, der skinner sommerfrodigt derude på det riflede Tæppe. I vældige Bugter og tungede Næs skyder Vand og Land sig ind i hinanden og tegner et Landkort af mægtige Dimensioner, hvor man selv er en lille Pol. Ingen steder i Danmark er havet saa blaat som mellem Sydhavsøerne, intet sted er Luften saa ren og intet sted finder Sindet hvile som ved disse strande. En kendt Læge udtalte engang: Hvorfor rejse til Rivieraen, når man har Ærø".

   Ønsker du også at opleve smukke Ærø fyldt med gode oplevelser og en utrolig natur - så er der masser af muligheder i vort program eller kontakt os her - vi kan hjælpe dig.  info@turist-erria.dk  eller på telefon 40 46 66 75

 

 

Hvorfor tage til smukke ÆrøGolf på ÆrøSophus Paulsen udtaler dig om Ærø