turist-erria leverer oplevelser på Ærø. Læs mere om turist-erria.dk.

English  Deutsch
Alt er vand ved siden af Ærø     Find us on Facebook
     
Oplevelser på Ærø

Tag med ærøtours til Ærø - en rigtig ø 

Om at cykle på Ærø……….

At cykle på Ærø handler om familiehygge, sjælefred, motion, det klare lys, de sødmefyldte dufte, wellness og total afslapning.

    Ærø, den sydligste ø i Det sydfynske Øhav, er som skabt til cykelture. Det er afslapning og wellness af højeste klasse at bevæge sig rundt i landskabet på den smukke ø. Terrænet skifter fra fladt land på den østlige del af Ærø kun afbrudt af de smukke bakker omkring Marstal ved Knasterbjerg og Trappeskov til kuperet terræn på den den midterste og vestligste del af Ærø.
   Åbent landskab med vidststrakte marker veksler mellem små tætte landskaber, hvor du passerer hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse ved veje, der bugter sig roligt gennem landskabet. 
  
På den midterste og vestlige del af øen får du let associationer til Toscanas kuperede bakker og dale som brydes af ”pinjeagtige”  popler i levende hegn og bølgende korn- og rapsmarker. Du vil på turene sjældent være uden havkig, og på visse strækninger kører du med frit udsyn til Det sydfynske Øhav på den ene side og Østersøen på den anden side. Lyset på Ærø er helt specielt, den høje himmel og havets reflektering af sollyset givet et meget klart og intensivt lys.
   En cykeltur på Ærø er en lise for sjælen. Du oplever til fulde stilheden kun brudt af  fuglesang  og frøernes kvækken. Duftene fra øens    blomstrende haver og marker sødmer dine sanser og mens hjulene snurrer fornemmer du tydeligt alle detaljer i landskabet. Katten, der slænger sig foran det stråtækte hus og ænderne, der letter fra noret. Salgsboder ved vejkanten med honning, jordbær eller kirsebær. Du kan stoppe hvor om helst og tage dig en pause med en forfriskning eller en svømmetur i det rene klare vand, som findes overalt på øen.  
  
For børn i alle aldre er det familiehygge i særklasse, hvor familien har sat fælles mål om at gennemføre ”strabadserne” på turen. Tæt til stranden alle steder på øen og heste, køer og får på markerne er et skønt skue og dyrene stiller gerne op til  ”klapning”.  En madpakke i cykeltasken smager 1000 gange bedre indtaget i den friske luft på Ommelshoved eller ved Voderup Klint.
  
Trafikken er minimal, de fleste veje i bogen ”5 Cykelture på Ærø” er lagt på ruter, som kun benyttes af biltrafik i meget begrænset omfang. Kun i tilfælde, hvor der ikke findes andre muligheder, benyttes landevejen på ruterne. Skulle du komme ud for biltrafik, så vil du opleve at bilisterne på Ærø tager udstrakt hensyn til dig som cyklist ved altid at give god plads og køre langt udenom cyklister.  


At cykle på Ærø er livet
Klappe køer på Ærø
Vejene slynder sig blødt blandt smukke bindingsværlshuse

 
   
For at LEJE CYKEL PÅ ÆRØ - klik her....   (du forlader dette websted)