turist-erria leverer oplevelser på Ærø. Pakkerejser på Ærø - busture og cykelture med spisekupon - Læs mere om turist-erria.dk.
English  Deutsch
de bedste oplevelser på Ærø    Find us on Facebook


Oplevelser på Ærø 
 
Tag en tur til smukke Ærø med ÆRØTOURS
 

 

TAG MED JESPER GROTH OG JESPER BUS PÅ EN SPÆNDENDE TUR TIL SLESVIG
Fredag den 29. juni eller søndag den 12. august 2018

 


 

I år har vi på anmodning fra en del forretningsdrivende valgt at lægge en af turene på en søndag. Med afgang fra Søby kl. 06:40 stikker vi denne gang lidt længere sydpå til Slesvig by. Vi kører direkte fra Fynshav til Slesvig og passerer undervejs krigergra-vene ved Sankelmark og Isted.

Under ledelse af Jesper Groth besøger vi Slesvig Domkirke, hvor Jesper fortæller om Bordesholm Alteret og Fredrik den 1´s gravmæle. Domkirken ejede bl.a. gårde på Ærø hvorfor ærøboerne var med til at betale til kirken.

Vi kører forbi A.P. Møller skolen og Domskolen i Slesvig og ankommer kort efter til Gottorp Slot, hvor vi besøger det slesvig-holstenske landsmuseum, med Vikingehallen og Nydambåden.

På vej til vort frokoststed passerer vi ”Den røde Elefant” og den tidligere døvstummeskole Bugenhagen
skolen, hvor døvstumme Filip fra Tranderup hørte til, men ikke måtte komme, da det var en slesvig-holstensk institution.

Vi spiser en dejlig treretters menu på den gamle smukke  ODINS Kro ved Haddeby kl. 12:00. Efter frokosten kører vi til det smukke Louisenlund, som rummer en kostskole i dag. Bygningerne tilhører det Glykborgske hertughus . Det danske kongehus er knyttet til stedet i langt højere grad end til Glyksborg Slot. Jesper Groth har historien.

Vi fortsætter ad små veje til Askbjerg/Ashberg med Bismarckstatuen, der oprindeligt stod på Knivsbjerg ved Åbenrå, men blev flyttet året før genforeningen. Ved siden af statuen er der mindesmærke for overlandmåler Bryun, der stod for de praktiske landboreformer på Ærø.

På vejen tilbage, passerer vi forbi ubådsskolen i Eckernførde. Den 5. april 1849 eksploderede det danske linjeskib Christian den VIII her med et brag, der hørtes i Marstal, og som har givet genlyd i Carsten Jensens bog ”Vi, de druknede”.

Efter besøget omkring Slesvig og Eckernførde, stikker vi atter nordpå, og her kører vi gennem Svansen og Angel via Kappeln under kyndig ledelse af Jesper Groth.  Her har Jesper lommen fyldt med gode historier – bl.a. om Kejser Wilhelm den 2.s lillebror, Heinrich – ham med tyskerkasketten og vinduesviskeren.  Glæd jer.!

På vejen nordpå gør vi holdt for en kop kaffe (af Jespers den gode hjemmelavede) og stopper ved en grænsebutik og handler til husbehov. Kl. 19:30 afgår vi atter mod Ærø med M/F Skjoldnæs

Pris for denne tur med alt inklusive er kr. 870,— per person

I dette beløb indgår følgende : 

¨ Rejseleder Jesper Groth
¨ 
Bustransport hele dagen med Jesper Bus
¨ Færgebilletter retur med M/F Ellen
¨ Morgenmad på færgen til Fynshav
¨ Besøg i Domkirken i Slesvig
¨ Adgang til Gottorp Slots Museum
¨ 3 retters menu på Restaurant Haddeby i Slesvig

Plus selvfølgelig en enormt hyggelig dag i gode ærøboers selskab, som disse ture plejer at byde på.

Der er begrænset plads på turene, og sidste års ture blev utroligt hurtigt udsolgt —så skynd dig at tilmelde dig turen. Betalingen foregår senere.

Turen kræver pas.

 

Begrænset antal pladser på disse unikke ture – pladsbestilling nødvendig. Turene kræver mindst 30 passagerer per tur for gennemførelse. Bestil plads her eller på telefon 4046 6675

 

 

Du kan bestille og købe dine billetter nedenfor.

VAELG BILLETTYPE
VAELG REJSEDATO
ANGIV MOBILNUMMER

 

Slesvig Dom


Relateret billede